Thursday, 28 July 2011

enjoy reading

Assalamualaikum dan salam sejahtera...hrmmm...ni first time aku nk start menulis dlm blog ni....cmne th blh nk bt blog sendiri ni kn....
tak kesah la apepun sebabnye yang mendorong aku ni...so, thank u very much kepada yg sudi melawat ke blog aku ni k....
Sebenarnye selama ni jarang aku nk menulis ni...penulisan paling panjang pun kalau jawab karangan dalam exam kot...
tapi memang aku suke membaca...especially membace novel lah kn...tapi tak semua novel la aku suke bace...haha...
bace novel pun memilih kan...mestila kn...entah kenapa aku suke sangat bace novel yang ditulis oleh Ramlee Awang Murshid....
Novel2 dia memang mencabar sikit kalau bace...ade pngisian nye and kreatif imagination...
lagi2 novel terbaru ni yang aku baru je abis bace....tajuknye Sutera Bidadari.................


Sutera Bidadari ni sebenarnye sambungan ke 5 dari novel Bagaikan Puteri....kalau sape yg pernah bace tu tau la kn....
kagum sangat dengan watak Laksamana Sunan dalam novel ni....zaman sekarang ni entah ade lagi ke orang macam tu...
menentang kejahatan dari dunia gelap....ermmm....dapat imagine tk..?tak sabar nk tunggu sambungan seterusnye....
walaupun dh sambungan ke 5 tapi masih tergantung citernye.....manelah penulis ni dpt idea bt novel sampai bersambung2 cmni.....
dh blh kalahkan sinetron indonesia yg beratus-ratus episod tu.....

So,kalau korang nk try bace novel ni boleh lah bace dari episod pertama ye...kalau tak nanti tak paham lak...
cam housemate aku dulu....mase tu tengah bace novel ni sambungan ke 4 - Cinta Sufi, dia pinjam novel tu sampai nak pinjam lagi 3 novel yg sebelumnye.....

Kalau korang tk berminat pun x pe...yang penting korang masih minat membace ape-ape pun kan...
pastikan ape yang dibace tu memberi manfaat kepada diri sendiri....so enjoy reading....feel the experience and knowledge from it.......

8 comments:

NasZ said...

entry promote minat membaca. suka2. hehehe.

secret Ash said...

Datang sni nak baca entry pertama awak :D *Selamat berkenalan...

teratak hati said...

thanks bace n komen..:)

nadzirahzulkafli said...

datang baca entry first kamu...<3 =)

yana said...

yana singgah cne dr segmen yg sama

yana said...

Yana pun minat baca novel...Kak apa name siri pertama novel nie...hari tu yana ada jumpe siri kedua je...tak jadi beli sbb tak de siri pertama...tak seronok klu tak baca dari awl...skrg yana baca cerita akukah Puteri itu? heheh

Eera Shera said...

bersiri pn berkali ganda best dr sinetron indon tu hehe

9n0L4 said...

minat jugak RAM ni. sang ratu, besttttttt. :)