Wednesday, 17 October 2012

10 bulan baru tumbuh gigi pertama..

Assalamualaikum...

Gambar kek tu saje nak tunjuk..hehe..birthday adik ipar semalam, sweet 17th, chocolate indulgance secret resepy.

Sangat-sangat exsaited bile first time nampak gigi hakim yang baru nak tumbuh. Hari jumaat, 12/10/12, masa tu dalam kereta nak ke kulai, encik apis nak beli barang spare part backhoe dia. Masa hakim nak menyusu, aku baringkan atas paha, time dia bukak mulut tu nampak la putih-putih yang memang aku yakin sangat adalah gigi. Boleh aku jerit 'ee gigi!!' dan pandang encik apis disebelah. Kecik je lagi,baru nak tumbuh giginya. Sebatang je belah bawah. Lepas tu dah turun kereta encik apis rasa dengan tangan. Memang betul la, tajam dia cakap, abis la nanti umi hakim jadi mangsa kena gigit!! Memang pun..ni dah kena banyak kali..memang sangat sakit bila dia gigit time menyusu tu tau. Hakim baru je cukup 10 bulan hari khamis 11/10/12 tu.

Lambat tumbuh gigi cepat berjalan?? Hrmm..tak de pun. Hakim memang dah banyak langkahnya berjalan. Tapi masih pegang-pegang la apa yang ada disekeliling. Tapi memang makin maju. Dah pandai keluar bilik sendiri. Nampak tak gambar kat atas tu. Kadang tu tak sedar pun dia dah lepas jauh. Memang tak boleh terlepas pandang,takut terjatuh kang masalah lain pulak.

Demam??mesti la demam tumbuh gigi kan. Ada sekali tu cek sampai 40 degree. Terkejut terus basahkan badan dia dan masuk ubat bontot tu. Tak tau la apa yang orang selalu cakap ubat bontot tu tak bagus. Tapi doktor memang bekalkan ubat bontot tu untuk guna kalau suhu panas sangat. Perlu sejukkan dia secepat mungkin.

Wassalam..^^


Published with Blogger-droid v2.0.4

14 comments:

Hasrina said...

kak nak request banyak2 lagi buley gambar hakim? heee

Hilmirda Daud said...

Ubat bontot tu memang sentiasa ada aje kat rumah, memang doktor bagi. anak akak kalau demam mesti 39-40. ubat demam tak jalan. Masuk hospital dah banyak kali dah.

Nurul Husna Mohd Hassan said...

esok kalau gigi dah banyak, hakim asyik nak menggigit jela kejenya :)

mizz miaizzati said...

syokkan bila anak tumbuh gigi..sy pon exsited sampai belanja dia gi jenjalan semperna tumbuh gigi hehehe...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wani pun dr bekalkan ubat bontot kt qalief..kihkih pasni makin suka gigit la si hakim tuh..qalief dulu 1y baru tumbuh gigi haha

eita said...

lepas ni habis lah..semua benda hakim gigit...
orang dah ada gigi

cikeyrah said...

cepat la tue akim tumbuh gg, ank sedara keyrah , umo dah setaun gg masih 4 btg jek . .

nuyui a.k.a miss YUI said...

lmbt tumbuh giginya ea..

ieda said...

aah dikk
budak2 kalau dia mudah dpt jalan , tumbuh gigi akak lambat , anak2 akak semua cepat jalan .. tapi tumbuh gigi lambat ..
dan ada juga budak2 yg lambat tumbuh gigi tapi x melaju , sekadar dah melangkah sahaja ..

x per .. jgn risau ok ;)

QA's ~ mamapapa said...

ehehe!!mesti makin comellkn..jaga2,..dh ada gg ni mti nk mggigit je nti,ehehe!!!

C'Jai said...

orang kata lambat tumbuh ,lambat rosaknye..ye ke idak wallahualam... mungkin benar jg..apa2 pun penjagaan gigi yg penting..

gadisBunga™ said...

dia selak langsir tengok apa tu..? :D

MAY said...

eh..ad yg x elok ke utk ubt bontot tu??sbb dl tgk my sis pun masuk ubt ikut bontot klu ank die dmm.

9n0L4 said...

wahhhhhhhh. besornye kek SR. sedapnyeeee. ;)