Wednesday, 6 March 2013

First time makan pavlova

Assalamualaikum...
Jumaat lepas, first time dapat makan pavlova. Sebelum ni duk tengok je orang lain makan kan..kat masterchef dulu pun ade tunjuk diorang buat pavlova. Tapi tak de maknenya nak buat sendiri..nak g cari mane ada jual pun tk sempat..huhu..
Pavlova pertama kali beli dan makan..sedap..^^
Ternampak gambar pavlova yang dioder oleh Kak ayu, blogger blog Citarasa Rinduan. Dia share kat fb. So godek-godek la dia beli ngan siapa. Dah add fb kakak yang jual tu. Tak lama beberapa hari lepas tu dia update status cakap nak buat pavlova, siapa nak boleh oder. So terus la oder. Rupanya jauh jugak rumah dia dari rumah aku ni. Tapi tak pasti lak berapa lama perjalanan. Jauh sikit dari kedai makan kak ayu la. Dalam 30 minit jugak la agaknya. Jalannya pulak masuk ke dalam..lalu jalan kelapa sawit.

Kak efah suhaidah ni macam2 dia buat tau, kek karamel, pavlova, roti2, kek coklat kukus, coklat cheese, dan macam2 lagi la. Buat kat rumah je..ambil oder dari kawan2 dan facebook.
Sekali makan pavlova dia memang sedap sangat la. Tak cukup pulak beli satu je masa tu. Siap adik ipar pun suka. Jadinya semalam aku oder lagi la ngan kak efah tu, beli 2 biji pavlova dan sebijik roti (besar) atas letak chicken floss. Tak sempat amek gambar dah kena makan dulu. Aku copy je la gambar dari fb kak Efah ni bagi korang tengok..

Oder dari orang lain, besar ni RM38

Macam ni yang aku beli, Pavlova Bajet, RM10

Meleleh air liur kan..^^

Roti ni RM10, boleh pilih nak kosong, gula, atau chicken floss

Roti pun sedap..pavlova pun sedap..memang pandai la kak efah ni. Tak manis sangat pun pavlova dia. Ok la kan...nanti la share link fb dia kat sini. Sebab update pakai hp susah nak masuk link..hehe..kalau nak cari kat fb taip je - efah suhaidah. Yang duk dekat2 tu boleh la oder..:)
Update -FB kak Efah -  http://www.facebook.com/efah.suhaidah


Wassalam..^^

11 comments:

Hasrina said...

alaaaa rugi xde gambar...yummyy hari tu makan kat delicious langsung xsedap

Sutera Syifa said...

Alamak kenapa tk keluar gmbar..hehe guna bloggerdroid..rasanya td dh masuk gmbar..adoii...:)

Chic Na said...

aah la. mana gambarnya? excited ni nak tengok. hihi..

MystoryPic said...

saya pun tak pernah makan pavlova.. orang cakap pavlova sangat manis.. sebab tu la saya tak pernah cuba

Chic Na said...

haa ada pun gambarnya. terliur sudah tgh2 mlm ni. huhu.. buah2 tu nampak menggoda je. ;)

Nadia Elena said...

wahhhhh memang favourite cake saya ni.. =D

rinduan citarasa said...

mmg efah sgt pandai meroti dan mengkek...


sedap sgt

Mas Zull said...

assalamualaikum salina...wah sedapnya...;)

IntaNBerliaN said...

kak ina pnh mkn tapi buat sendiri sbb xtau nak beli kat mana.. hihi

:: Cik Viva :: said...

Salam..
First time makan pavlova ni...kembang pipi sebab manissssnyeee..

Deq's Qienz said...

sy pon xprnh mkn lg nih...pestime nk rasa nih..hehee