Tuesday, 11 December 2012

11/12/12 ~Hakim genap setahun..^^

Assalamualaikum...

11/12/11 - 11/12/12, 1.32 a.m, genap setahun umur Muhammad Syafiq Hakim bin Muhammad Hafiz. Alhamdulillah...teringat-ingat pulak peristiwa setahun lepas. Saat-saat melahirkan Hakim. Kenangan pahit manis sepanjang setahun bersama Hakim. Dan syukur juga genap setahun breastfeeding journey kami, umi dan Hakim. Another one year of journey to be complete..in shaa Allah.

Pagi tadi pergi klinik kesihatan. Berat Hakim 6.94kg. Haha..sabar je la kan..ingatkan sampai la 7kg ke. Kalau sampai 7kg pun masih kat area merah jugak grafnya..huhu..Misi tu cakap tak pe la asalkan graf naik. Memang tak kan naik mendadak terus pegi kat area putih, asalkan naik sikit-sikit dah ok. Dia cakap lagi, ni lagi 5-6 bulan sampai la kat area putih..huhu..baik je aku dengar ayat misi tu, tak macam ayat misi yang sebelum ni, punya pedas ayat dia bagi.

Macam biasa, dah setahun..kena cucuk la kan. Hakim confirm la nangis sekuat hati. Belum cucuk pun lagi, baru baringkan dia atas riba dah nangis sebab dah nampak misi pegang jarum sorang, pegang tangan dia sorang. Hrmm..sabar je la..^^

Wassalam..^^


Published with Blogger-droid v2.0.4

27 comments:

inazamri said...

hepi bday hakim sayang.semoga terus membesar menjadi anak soleh

Nadia Elena said...

muhammad syafiq? mcm nama adik saya lah. cuma dia xde hakim je. hehe. btw happy birthday hakim~!!! =)

Nadia Elena said...
This comment has been removed by the author.
Mrs Lurve said...

happy bufday hakim...
moga trus sihat membesar sbg anak yg soleh, memberi ketenangan pd ibu dan ayah..

kak nora said...

hepy besday Syafiq, semuga membesar sihat dan semuga jadi anak yg soleh...aamiin

Masz Sidek said...

happy birthday hakim.... semoga menjadi anak yg soleh...

wisata outbound malang said...


kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

Hepy besday hakim..moga membesar menjadi anak yg soleh utk ibu bapa yer..comel jer dia

Dayana Bahar said...

Hepi besday hakim... semoga membesar dengan sihat dan kuat ye

izan mama mia said...

hepy besday hakim

Dayana Bahar said...

Teratak hati..

Kalau nak order direct sms no tlfon akak la.. cept skit akak rply... 019-2481068

Oh Oeya said...

As salam.
Happy birthday Muhammad Syafiq Hakim :)
Singgah dan follow sini ;)

citarasa rinduan said...

assalamualaikum

happy belated birthday hakimmm..
moga cepat mmbesar dgn sihat.. tamo risaukan ibu ya.. makan menu sihat2.. nanti berat badan tambah..

ps: misi mmg mulut tak boleh blah
. tamo dengar.. lantaklah. bukan dia y jaga anak kita kan.....

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

singgah khamis..hakim buat aper tu hehe

Si Matatajam said...

Hepi besday dear Hakim..moga membesar jd anak yg soleh..

wisata outbound malang said...

kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

Ena's Palace said...

hepi besday hakim....
cepat2 besar ye...semoga jadi anak yang soleh...

LYAfrina said...

selamat ulantahun kelahiran hakim..
semogambesar baaikan juara..amin

Outbound Malang said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Saat terjatuh, jangan lupa bahwa engkau pernah berdiri;Saat berduka,jangan lupa bahwa engkau pernah bahagia.Bangunlah,kamu pasti bisa.

Outbound Malang said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Saat terjatuh, jangan lupa bahwa engkau pernah berdiri;Saat berduka,jangan lupa bahwa engkau pernah bahagia.Bangunlah,kamu pasti bisa.

Nur-nba said...

Cantik tarikh lahir Hakim... 11.12.11

Happy Belated Birthday Hakim.. Moga membesar dengan sihat dan jadi anak yg soleh. Maaf ye Salina tak dapat pergi majlis anjuranmu..

abah khalisha said...

Semoga membesar menjadi anak yg baik

Nurul Husna Mohd Hassan said...

hb hakim! moga membesar dengan sihat ye.. :)

Hidayatul Afzam said...

jom join GA saya http://princess1405.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-princess1405.html

kak nora said...

hepy besday baby Hakim...semoga panjang umur sehat dan menjadi anak yang soleh..

9n0L4 said...

dah setahun ye. hepi belated befday hakim. ;)

Eera Shera said...

happy birthday hakim..bulat la mata dia..geram nengok!