Tuesday, 17 April 2012

Hujung minggu di Melaka & Johor Premium Outlets

Assalamualaikum...

Sabtu dan ahad lepas puas berjalan melepaskan kebosanan. Biasa hari ahad je dapat berjalan pun. Sebab hari sabtu encik apis memang kerja. Tapi sabtu lepas sebab ada jemputan majlis perkahwinan kawan aku di Melaka, jadi kerja separuh hari. Tengahari sabtu bertolak ke Melaka. Tapi dah pukul 2 petang pun masa bertolak tu.

baru gerak dah terlentok budak ni..
Jadi 4.30 petang baru sampai di rumah pengantin. Memang dah tak de orang la, tinggal sedara-mara dan jiran terdekat je. Pasangan pengantin pulak dah keluar untuk outdoor photography. Kawan aku ni kira ex-officemate la masa kerja kat Putrajaya dulu. Kakak dia dua orang pun memang dah kenal sebab duk satu rumah sewa kat Putrajaya dulu. Jadi sementara tunggu pengantin balik, aku borak-borak la dengan kakak-kakak pengantin. Lama jugak duduk situ, dah pukul 7 malam baru pengantin balik. Bergambar dan borak-borak kejap, then bergerak balik johor pukul 8 malam. Sangat kecewa sebab tak dapat jumpe kawan-kawan lain yang datang sebab sampai lambat kan.

pengantin dah nak bukak baju sempat lagi bergambar..
Ahad pulak, kakak aku yang duk kuantan tu datang Johor. Dia pun pergi jemputan kawen jugak di Muar. Kebetulan dah kat johor, dia dan kawan dia nak pergi ke Johor Premium Outlets kat Kulai. Memang dekat sangat la dengan tempat tinggal aku. Jadi kitorang pun join la pergi JPO pagi ahad tu dalam pukul 11 pagi.


JPO ni tempat shopping barang-barang branded dan of course la mahal-mahal barang-barang nya. Macam-macam jenama ada kat sini. Kawasan dia cantik, tapi kalau tengah panas tu boleh basah baju dibuatnya, sebab dia bukan macam shopping complex tu, dalam kedai je ada aircond, kat luar terbuka je. Kitorang ni macam la kaya-raya sangat nak shopping kat sini kan. Harga ada sampai beribu-riban. Window shopping je lah ye..hehe..

masuk cuci mata je..
Sebelum balik sempat beli aiskrim Baskin Robbin dan juga coklat di outlet Fidani. Tu pun adik ipar yang suka makan aiskrim dan coklat tu. Dah dekat 2 petang masa balik tu, perut pun dah lapar. Jadi terus pergi makan di Rasamas. Jauh sikit sebenarnya nak pergi Rasamas ni, kat Jusco Taman U, tapi sebab kat situ je yang ada, dan memang nak sangat makan Rasamas, so pergi je la kan.

hakim dah kepenatan ni..
wassalam^^

6 comments:

Citra NaniZam said...

kak citra duk kluang ni ramai gak kawan2 crita pasal JPO.. tapi lom kesempatan nak g lagi.. eh tapi kawan kak kata harga murah2.. ermmm murah lah kot bagi dia..huhu

Eera Shera said...

lama dah x mkn rasamas huhu..sronok hakim dpt berjalan

Pondok Usang said...

tak pnah lagi mkn Rasamas.. mesti sedap.. sampai sanggup mencari.. =)

Nurul Husna said...

amboi...seronoknye pegi kenduri yer :) thanx teratak hati follow husna...keep in touch k :)

IntaNBerliaN said...

amboii seronoklah hakim berjalan cucci mata kali ni yer.. :-)

QA's ~ mamapapa said...

bestnya..dh lama xg JPO ..teringin nk pg lg..jmput follow kmbali,ye :)