Monday, 19 November 2012

11 bulan ~ Hakim dah ada perubahan

Assalamualaikum...

Isnin minggu lepas lagi pergi check up Hakim 11 bulan. Isnin ni baru nak cerita..haha..Ok la Hakim masa check up tu timbang berat 6.76 kg. Sebelum ni, 10 bulan 6.40 kg kan, masa 9 bulan 6.46 kg. Masa 10 bulan turun, menjunam graf Hakim masuk ke area colour merah, area 'kurang zat makanan teruk'. Sebelum tu memang dah kat area kuning, area 'kurang zat makanan'. Masa tu bukan main lagi nurse tu membebel. Pastu bagi vitamin untuk Hakim.

Sejak bagi vitamin tu la nampak perubahannya. Hakim dah nak makan lebih sikit la sekarang. Tapi memang susah dah nak kejar dapatkan berat yang sepatutnya untuk Hakim, lagi 2 kg nak kena kejar untuk dapatkan graf dia ke area putih. 11 bulan ni pun naik 300 gram je, belum keluar dari area merah lagi, area kuning pun tak dapat cecah. Tapi nurse kali ni tak de la membebel tak tentu pasal. Elok je dia cakap baik-baik, bagi suggestion dan nasihat elok-elok. Camtu boleh la terima kan..hehe..^^

Hakim masih takut-takut nak berdiri sendiri dan jalan. Dia masih memapah-mapah untuk jalan, atau kita kena pimpin. Pernah cuba lepaskan slow-slow tangan dia, boleh je dia berdiri, tapi dia boleh menangis, takut berdiri sendiri..!!

Jom layan gambar terbaru Hakim..

kereta kontrol pak ngah dia ni..suka main tayar!!

suka sangat dapat main tayar kereta..^^

Mak su bawak main jongkang jongket..

yeay2..suka!!
wassalam^^

11 comments:

izan mama mia said...

Alhamdulillah...

Ena's Palace said...

erm...tak tahan kan kalu gi kinik nurse dok bebel! tapi ok la dia nak yg terbaek tuk kite...so kena la tahan skit telinga tuh...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

hakim comelnyerrrr....
wani pn bg vitamin gak bg qalief lalu makan hehe....tgk hakim main jongkang jongket tu bukan main suka lg dia..

LYAfrina said...

alhamdulillah...


asya dulu pon mcm ni.. mmg duk d graf merah.. mmg risau sgt2..mcm2 buat utk pastikan dia duk dlm graf y selesa.. tp.. mmg ttp d graf merah.. pastu naik kuning sket.. bila jumpa pakar pemakanan.. katanyer x perlu risau.. sbb setiap anak2 berbeza.. apa y penting ank cukup makan & sihat.. jd sejak tu..lya x risau lagi.. sbb mmg asya dh spesisi tu.. jenis berat badan x naik walaupon mkn byk.. dan apa y penting..doc sahkan ianya normal... TAPI.. pastikan anak kita sihat & aktif mcm kanak2 lain..

TiranaAduka said...

salam .
Graf area putih.!menurun tu..
Yang penting kan sis .sihat dan cukup kasih sayang.

ieda said...

alhamdulillah
biasanya anak lelaki x akan sama ngan anak perempuan ;)

eita said...

comel nyer dia...
bagus lah makin membesar dengan sihat ni

Si Matatajam said...

My Khalish pun naik skit2 ja Graf tu.. Lasak sangat dia tu..

IntaNBerliaN said...

a'aa dlm gambar ni mmg nmpk hakim kurus.. byk jugak nk kejar ye sampai 2kg...

tp okla, at least walaupun merah tp hakim nmpak sihat n aktif je

Nurul Husna Mohd Hassan said...

alhamdulillah... :)

9n0L4 said...

ceria nyeeeeeee gmbr sume ni. perlahan² maju ye hakim. ;)