Friday, 23 November 2012

Kids ride..seronoknya hakim!!

Assalamualaikum...

Sebenarnya minggu lepas punya cerita lagi ni. Tak sempat-sempat nak update entry. Masa ni pergi Kluang dengan adik ipar dua orang aka mok de ani dan mok su ana, aunty-aunty Hakim la ni. Pergi Kluang Mall, saje berjalan. Tengah jalan-jalan tu nampak kereta kecik yang comel tu,ada budak kecik duk dalam tu. Kitorang pun cari la mana nak amek kereta kecik tu. Pergi kat kaunter tengah-tengah mall tu, rupanya sewa kat situ kereta kecik tu. Sewa rm2 je, tapi  kena tinggal i/c dan rm10 sebagai deposit yang akan dipulangkan semula lepas kereta kecik tu dipulangkan. Oh ya, nama kereta kecik tu Kids ride. Kat atas dan belakang cam troli boleh isi barang-barang.

Mula-mula pikir nak ke Hakim duk dalam tu, dia nanti tak nampak orang mesti nak nangis je. Rupanya bukan main seronok lagi Hakim bila letak dalam tu. Mesti la kan, Hakim kan pantang jumpa stereng!! memang tak ingat dunia la kalau dia dah dapat pegang stereng. Bukan main tersengih-sengih lagi Hakim duduk dalam tu. Ada tali pinggang, so tak risau sangat la. Kitorang jalan tepi dia dan sorang tolak belakang. Yang bestnya aku tak yah dukung dia la, berlenggang kangkung je..^^ Bukan ape sebenarnya aku tak pernah lagi keluar tanpa encik apis. Kalau keluar mana-mana mesti dengan encik apis. Hakim dah semestinya la abah dia yang dukung je..hehee..Tapi kan masa dah nak balik tu, pergi pulang kids ride tu kat tengah-tengah mall tu, pastu nak pergi ke tempat parking memang terasa nak patah tangan la dukung Hakim, lagi-lagi dia dah tak reti diam sebab dah tak sabar nak susu!!!

Oh ya gambar spaggeti tu Hakim punya la, makan kat pizza hut, mintak kids punya yang free tu kan, spageti dan air soya. Hakim masih duduk dalam kids ride tu masa kat pizza hut, angkat dia tak nak, dia nak main stereng tu jugak, sambil aku suapkan spaggeti dia. Makannya sikit je, main je banyak..^^

Wassalam..^^


Published with Blogger-droid v2.0.4

7 comments:

Nurul Husna Mohd Hassan said...

nasi baik pakai seat belt. baru nak saman tadi. hehe

C'Jai said...

sapa yang nak saman hakim tu..sapeee...ni makcik poleh datang nk saman balik org yg nak saman dak akim tu..heheee...jgn marah rrr cik husna...

IntaNBerliaN said...

ooo hakim peminat stereng yer... nanti dah besar leh bwk mama jln2... hiihi

eita said...

bukan main lagi suke tu..

Outbound Malang said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Ingatlah selalu bahwa tekad Anda untuk sukses lebih penting daripada yang lainnya.

Outbound Malang said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Ingatlah selalu bahwa tekad Anda untuk sukses lebih penting daripada yang lainnya.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

alolololo hakim comelnyerrr...happy jer dia yer blh pegang stereng hehe