Thursday, 29 November 2012

MAHA2012~teknologi terkini, produk terbaru..!!

On the way from johor, tertidur di highway, biskut masih ditangan..^^
lepas konvo adik, pergi makan ramai2 ngan famili ku dari lipis..hakim dah lapar ni..
MAHA~ hakim dah haus..!!
Hai..hakim kat MAHA ni..^^
telinga hakim gatal la..kena daun pokok rock melon ni..^^
Teknologi solar untuk menhidupkan lampu dan irrigation system..^^
tak pernah jumpa sebelum ni..^^
Hai..hakim kat atas ni..!!
Umi..jom la naik sekali..!!
syoknya main stereng..!!
lamanya pusing2..hakim tido dulu la..^^
ermm..hakim dah bangun tido pun tak abis pusing lagi?? makan biskut dulu la..^^
best la kipas ni..!!
baka pejantan..besar sangat tau..!!
main stereng lagi..ngan mok de ani pulak..^^
puyuh baka IKTA..besar dari puyuh biasa..
malam dah..makan dulu sebelum balik ke johor..penat dan lapar..!!
masuk kereta hakim tido, umi pun tido, tinggal abah drive sorang2..^^ 
Assalamualaikum...

Haa..korang dah pegi ke MAHA2012?? Belum..?? Cepat-cepat la pegi. Last hari ahad ni, 2 Disember. Best sangat tau. Aku memang setiap kali MAHA wajib pegi. Kebetulan pulak hari sabtu tu nak pergi convocation adik bongsu ku di USIM, Nilai. Dah dekat kan, malam tu tidur rumah sedara encik apis di Shah alam, hari ahad tu pergi MAHA.

Kali ni makin banyak pulak pameran dan exhibitor yang terlibat. Terutama exhibitor kategori IKS, industri kecil dan sederhana. Kat MAHA ni la mereka yang terlibat dalam IKS ni mengambil peluang mempromosikan produk mereka. Tapi memang tak sangka rupanya banyak sangat produk-produk anak malaysia yang dihasilkan atau diinovasikan sendiri. Jenama malaysia tau. Dari makanan, minuman, produk kesihatan, susu formula pun ada tau. Tapi yang menjadi persoalan, dimanakah produk-produk ni dapat diperoleh selain di MAHA dan selepas MAHA berakhir?? Susah nak jumpa kan. Mana ada kat pasaraya. Produk malaysia ni bagus-bagus jugak,tapi orang cakap macam 'tak sampai'.

Hrmm..harap-harap lepas ni diorang dapat tingkatkan pengeluaran dan marketing biar sampai ke pasaraya-pasaraya besar, boleh replace produk-produk dari luar terutama produk Israel kan. Sekarang duk sibuk boikot barang Israel kan. Tapi nak boikot pun memang banyak sangat produk Israel tu yang kita guna sehari-hari. Ermm..ok dah lari topik..!!^^

Ok..banyak lagi sebenarnya yang menarik kat MAHA ni. Teknologi terkini dalam bidang pertanian,penternakan, pemprosesan makanan, dan macam-macam lagi la. Tau tak kat mana MAHA ni? Yang tak tau tu sila search google lah ye..untuk mengetahui secara terperinci lagi...hehe..

Wassalam..^^

Published with Blogger-droid v2.0.4

9 comments:

Nisah Idham said...

salam ukhwah..
tak pernah pergi ke MAHA.. jauh jgk dr lgk kan.. tengok kat sini jelah suasana MAHA tu ye....

rinduan citarasa said...

mujur salina syerr

seakan sis dh smpai
tq

sesuai u en hafiz. lps ni hakim akn ikut jejak langkah si ayah. in shaa allah

Kakzakie said...

Amboi masa di rumah CMG auntie nak pegang langsung tak mau ye..

Dgn mama/papa bukan main lagi.

are_lin@yu said...

alahai comelnya..ayu g maha jgk..hihi

IntaNBerliaN said...

sy xpnh pun g maha... jauh

Dayana Bahar said...

xleh nk pi.. huhu jauh ler.. terima kasih ucapan tu... hihi

Nurul Husna Mohd Hassan said...

kesian saya. tak pernah pegi MAHA. huk3

C'Jai said...

ade durian isi merah ye...hehe..pertama kali tengok..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

MAHA bestnyer..mcm2 ada kt sana kan..tp wani nk g jauh sgt hihi