Thursday, 21 June 2012

bakul pasola~

Assalamualaikum...


Gambar wordless semalam ramai yang komen pasal motor tu kan. Siapa tak tengok lagi sila tengok entry semalam. Haa..satu komen je dari kak inazamri sebut `pasola'. Memang motor tu namanya pasola.


Tuan punya motor yang duk atas motor tu. Jiran kami, juga kawan kepada kedua-dua adik ipar aku dalam gambar tu (diorang ni la yang selalu buli hakim^^).


Gambar tu diambil depan rumah kami..oleh aku la..sape lagi. Pasola tu abang dia yang belilan secara online. Comel kan pasola tu, antik, tu yang diorang beli. Lagipun senang nak bawak pasola ni start dia kat suis dia je kot. Untuk jalan-jalan sekitar bandar tenggara ni ok la.


p/s~Susah la nak buat link untuk entry semalam dan untuk blog kak inazamri sebab guna blogger droid ni~


Wassalam^^


Published with Blogger-droid v2.0.4

16 comments:

msredcheesecake said...

pasola... nama pun cute...hheee

Wanieys said...

owh pasola namanya...hihi pun pun cute je rupanya :)

Kakzakie said...

Eh... memang ada motor pasola kakak tahu. Comel je. Tapi yg duduk di bakuk tu lagilah comel kan gerammm kakak tengok mata dia:)

Masz Sidek said...

oooo.... pasola nama dia... hehehe baru tahu... ;p

JunAina said...

Dulu nenek sedara ada guna motor pasolla ni. Kiranya start suis jalan je tak yah masuk gear. kalu zaman sekarang org kate gear auto...:)

izan mama mia said...

moto pasola nie..kalau perempuan yg bw mmg kiut..sbb tak laju kan..sll tgk kat kg ada..kat bandar..tak yakin nak bawa...bw dekat-dekat,..oklah kot

Deq's Qienz said...

loloo..cumeii nyaa :-)

Arina Shamsul said...

cian hakim sll kena buli.korang jahat tau! haha.

pasola..nama pun unik..:)

~Sweet Honesty~ said...

hehe..besar juga bakul motor pasola tu erk.. hakim pn bole letak skali..hihi

Yumida said...

ooo..pasola..unik..1st time dgr...pakai suis je? beznye...

eita said...

dulu pernah tengok motor pasola ...
tapi sekarang ni hilang ghaib dah..

nik rosmawati said...

menarik nama moto tu :)

HeNRieTTa JoSe said...

dah lamer xnmpak pasola....dulu masa tewcik tewcik...selalu tengok kat kampung...

IntaNBerliaN said...

ooo rupanya nama dia pasola.. tp sy mmg pnh tgk, cuma xtau nama... hihii

Eera Shera said...

haha comel je..rasa nk culik ini bdk bwk balik :p

wan nurul hezrina said...

cumil=)pasola..mcm nama kat citer p ramlee2 lah..kerajaan pasola ke aper.huhu