Friday, 15 June 2012

Si kecik bermata bulat

Assalamualaikum...

Budaknya kecik je, mata nak bulat besar-besar...tu la dia si kecik Hakim. Hari sabtu dua minggu yang lepas, pertama kalinya Hakim masuk kebun atok dia. Petang tu, ada orang nak amek kambing untuk aqiqah. Encik apis kena la masuk kebun untuk sembelih kambingnya. Aku pulak cam boring je duk rumah, ikut la masuk kebun, mesti la bawak Hakim sekali kan.

Yang seronoknya, lepas kitorang pegi tu, mak mertua dan adik ipar dua orang, dan seorang sepupu pun nak ikut masuk kebun. Diorang eksaited sebab Hakim pertama kali masuk kebun ni. Macam-macam ada kat kebun abah mertua aku tu. Kambing, lembu, ayam, itik, kuda pun ada dua ekor.

Bile diorang sampai, kitorang pun naik la ke rumah kambing beramai-ramai. Sementara encik apis melapah kambing tu. Risau jugak sebenarnya, takut Hakim terkena jangkitan ke ape..ye la dalam rumah kambing tu kan kotor, habuk-habuk lagi. Tapi redah je la. Alhamdulillah, ok je Hakimnya sampai hari ni. Macam-macam aksi Hakim bila ditunjukkan anak kambing kat dia. Jom tengok gambar...


anak kambing tu gigit-gigit tangan Hakim, tak sakit pun tapi geli..tengok la muka Hakim yang kegelian tu..

ni la keja mak su Hakim..dia bagi anak kambing tu cium pipi Hakim..

wassalam^^

14 comments:

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

hahaha... die yg geram nengok kambing or kambing yg geram nengok die ek.. hehe

LYAfrina said...
This comment has been removed by the author.
LYAfrina said...

awww... kambing dah kiss dia laa

ros_reeza said...

Salam perkenalan :)

Alalala... comeinye dia.. x takut ke dia nengok kambing tu?...

Jom singgah blog saya :)

Tihara said...

haah bolat mata dia..tapi cute sgt :)

Wanieys said...

ala hakim dh kena kiss dgn kambing hihihi...oh ya pemanggang ajaib tu kan mak sedara wani beli dkt syrikat mng glassware

Tentang Kita said...

tembamnya pipi hakim...kambing tu geram tgk hakim comel sgt

Arina Shamsul said...

hahaha..korang buli hakim ye..tapi comel je hakim .hehehe

ain vanilla said...

haha, comel mukaaaa

izan mama mia said...

cian hakim....dah di kiss ngan kambing...tapi mujur hakim ttp comel..

nik rosmawati said...

comel sgt muka yang last tu

Eera Shera said...

comelnye..comel sgt..kambing pun geram tgk hakim haha

IntaNBerliaN said...

ololooo siap kambing kiss lg yer.. hihii

wan nurul hezrina said...

eeeiii kambing mbeek cium si tomei2 ar..nampak kambingpun geram nengok si montel2