Monday, 31 October 2011

Cerita hari ahad...

Assalamualaikum...

Hye..haa..petang tadi aku mengarut pasal cerita hari sabtu, dah bace ke belum..?kalau belum baca la kat SINI (tapi jangan menyesal lak sebab entry mengarut je tu). Sekarang pun aku nak mengarut lagi, cerita hari ahad pulak. Yang tak nak bace tu cepat-cepat klik pangkah (X) kat atas tu ye..hehe...

Ok la, hari ahad, semalam, penat hari sabtu tak hilang lagi, kaki bengkak sikit sebab banyak berjalan dan berdiri. Pagi tu pegi sarapan ngan encik suami, aku cam biase sarapan roti canai je, encik apis pulak nasi lemak. Pastu balik rumah, encik apis nak pegi buat kerja dia, korek lubang untuk buat tembok rumah. Rumah tu bakal aku dan apis duduk nanti bile dah siap renovate cantik2. Apis cuma korek lubang tu je sebab korek pakai backhoe. Tukang yang buatnya orang lain la.

encik apis dengan 'CASE'nya..
Rumah tu kena lelong sebenarnye, dah rezeki la encik apis dapat beli rumah tu, tanpa ada orang lawan masa lelong tu. Mase tu orang tak perasan rumah tu dah kuar notis lelong dalam paper, kalau orang tau memang susah la nak dapat, kena lawan harga. So, dapat la beli rumah tu dengan harga murah la nak dibandingkan dengan harga pasaran sekarang ni. Dah lame loan lulus, awal tahun aritu, tapi tak sempat nak renovate lagi. Lagipun tak berape nak ade duit sebenarnye nak renovate tu...hehe..banyak pakai duit tu.

Rumah ni rumah berkembar, semi-detached la, tapi satu tingkat. Yang bagusnye rumah ni rumah ujung, corner lot. Tapi dapat beli harga murah pun banyak kena renovate. Rumahnye teruk sangat dah. Pastu pikir2 alang-alang nak betulkan mane yang teruk tu, buat la biar cantik2, besar2 terus. Wah..macam banyak duit lak nak buat besar2 sangat. Hrmm...kitorang pun pening camane nak renovate rumah ni. Last2 buat je la dulu tembok dia. Haha..orang lain buat rumah dulu, kitorang buat tembok dulu.

CASE ni siap ade nama dan contact number ye..untuk disewa..
Aku pun pegi la menyibuk kat situ, amek-amek gambar. Sekejap je, matahari dah terik aku pun balik la. Sempat jugak online semalam tapi blogwalking sikit2 je, pastu encik apis dah balik, dia tidur jap, pukul 3 aku ajak dia keluar pulak pegi shoping. Bukan nak shoping sangat pun, penat hari sabtu pun tak hilang lagi. Tapi keluar jugak sebab nak cari barang2 tuk prepare sebelum aku nak bersalin nanti. Barang2 baby je, beli sikit2. Tu baru beli sikit dah rase cam banyak pakai duit, belum ape2 lagi tu, nanti baby nak membesar lagi la macam-macam nak kena beli.

Dah malam baru balik, kaki aku yang baru nak surut bengkak pun dah bengkak lagi. Huhu...dah la, tak nak jalan banyak2 dah. Tapi jalan banyak orang cakap bagus, senang nak bersalin nanti.

Ok la, cukup la sesi mengarut-ngarut aku kali ni...thanks dan tahniah kepada korang yang baca dari awal sampai abis. >__<

~Wassalam~

3 comments:

msredcheesecake said...

kalau preggers memang selalu bengkak kaki... waktu tidur tinggikan lah kaki sikit... letak bantal bawah kaki ke...

msredcheesecake said...

salam, msred tag dia... have fun k...

http://msredcheesecake.blogspot.com/2011/11/bila-ditanya-saya-akan-jawab.html

teratak hati said...

penah try letak bantal bwh kaki tapi cm x selesa plk,nnti tengah mlm bntal tu dh kemane dh..:)

alamak tag yg sblm ni blm bls lgi dh kne tag lagi ke..camane ni..cam benda same je ni,kena buat dua entry ke..huhu..menangis la camni...