Monday, 28 November 2011

Expo Agro dan Makanan Johor 2011

Assalamualaikum...

Kaki makin bengkak, biase pagi bangun tidur kurang sikit, tapi kali ni terus bengkak je dah macam belon. Semalam berjalan sakan. Pergi Expo Agro dan Makanan Johor kat Pusat Pertanian Moden, Air Hitam. Ala2 MAHA la, tapi kecik sikit. Penat jugak berjalan. Sebelum pergi expo tu, tengahari pegi jemputan kawin dulu, dua tempat. Lepas asar baru bertolak ke Air Hitam tu, dalam sejam lebih perjalanan. Pergi ramai2 ngan family suami.


kambing baka Boer
Macam-macam la ada kat expo tu yang berkaitan dengan pertanian, dan industri kecil dan sederhana berasaskan pertanian. Ada pameran ternakan hidup cam gambar kat atas tu, ada kambing, lembu, kerbau, dan arnab. Sampai malam berjalan kat situ. Solat magrib kat surau, then sambung jalan lagi. Dah pukul sembilan lebih kot baru balik. Tapi singgah makan dulu kat Kluang.

Sambil makan kat kedai makan tu, tengok bola Malaysia lawan Bahrain. Mula-mula excited la cam dah boleh menang kan Malaysia, tapi kecewa, tak disangka-sangka Bahrain dapat jaringkan 3 gol berturut-turut dalam masa singkat je. Nak buat camane, rezeki masih tak berpihak pada Malaysia.

Hari ni hujan renyai-renyai dari tengahari tadi sampai sekarang. Tidur pun best kan. Tapi tak elok sebenarnya tidur siang ni, lagi-lagi cam aku ni, tengah tunggu hari kan, orang kata kena banyak berjalan jangan banyak tidur je nanti susah nak bersalin. Hrmmm...semoga dipermudahkan segalanya.


~Wassalam~

9 comments:

Lai Qma said...

0uh nk dpt baby dah..jge ksihtan kak baeq2 ye..
insyaAllah sm0ge dprmudahkan :)

Miss Purple Ungu said...

seharian berjalan rupanya bakal mak budak ni hehehe....

teratak hati said...

InsyaAllah..
tu la,org kate bykkan brjlan kan,tapi mmg jln skt dh penat,kaki mkin bengkak..sabar je la,dugaan pregnant...

IntaNBerliaN said...

sy dulu alhamdulillah.. kaki xbgkak.. a'aa byk bjalan ni pun bgus gak..

teratak hati said...

tu la,awl2 tk bengkak,ingat ok la, dh last2 ni baru bengkak..

teratak hati said...

tu la,awl2 tk bengkak,ingat ok la, dh last2 ni baru bengkak..

msredcheesecake said...

Jalan jalan jugak....kesihatan jaga.... Bby sihat?

yura said...

ala....nak g sini gak ari 2 tapi byk kje trs lupe rugi2...

yura said...

ala....nak g sini gak ari 2 tapi byk kje trs lupe rugi2...