Tuesday, 1 November 2011

Masa Untuk Membalas Tag

Assalamualaikum...

Ok, pagi tadi aku ditag oleh msred, baru la teringat beberape hari lepas aku ditag oleh rosalia tapi tak sempat-sempat nak balas, so petang ni baru ada kelapangan, jadi aku nak jawab la tag dari kedua-dua blogger ni sekaligus kat entry ni. Entah dari mane la asalnye tag ni aku pun tak sempat nak kaji...hehe...

Syarat-syarat Tag ni:

1. You must post these rules
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. Answer the questions the tagger set for you in their post. And create 11 new questions for the people you tagged to answer.
4. You have to choose 11 people to tag and link them to the post.
5. Go to their page and tell them you have tagged him/her.
6. No tag backs.
7. No stuff in the tagging section about 'You are tagged if you're reading this' you legitimately (a.k.a really, trust, with all honesty) have to tag 11 people.


11 Perkara Tentang Diriku:

1. Nama Salina, mase sekolah dulu diorang panggil Salina, kat U ramai panggil Na or Nana, mase keja pulak dapat panggilan Sally.
2. Anak ketiga dari empat beradik.
3. Lahir di Kelantan, membesar di Pahang. (umi orang Kelantan, abah orang Pahang)
4. Sekolah rendah dan menengah di Kuala Lipis, Pahang.
5. After SPM masuk UiTM Jengka, Pahang, and graduate Diploma Pengurusan Ladang pada tahun 2006.
6. Graduate Bachelor in Science (Hons.) Plantation Technology and Management, from UiTM Shah Alam, pada tahun 2008.
7. Pernah kerja kontrak selama setahun lebih di Bahagian Pinjaman Perumahan, Kementerian Kewangan, Putrajaya.
8. Berkahwin dengan pilihan hati pada  20 November 2010.
9. Sekarang menetap di Johor, (menganggur/suri rumah sepenuh masa).
10. Seorang yang pendiam dan susah nak berkawan, tapi bile dah kawan tu ok je.
11. Sangat suka warna biru dan ungu.

11 Soalan dari Rosalia:

1. Pandangan anda mula-mula masuk blog ni?
~ blog yang cantik, kemas, menarik dengan colour pink.

2. Anda rasa saya ni peramah ke tak?
~Peramah kot sebab ade 'bloglist mesra' kan...

3. Blog ni berserabut ke dengan benda tak penting?
~Ok je, tak serabut pun.

4. Berat tak nak tunggu blog ni buka?
~Kadang2 ok je, kadang2 lama sikit nak tunggu, time line tak ok kot...:)

5. Entry yang saya buat ok ke merapu je?
~Entry ok je dan best2...

6. Apa yang perlu ditambah dalam blog ni?
~ermm...tak de ape kot, semua dah ade...hehe..x de idea la...

7. Apa satu kelemahan blog ni yang anda tak suka?
~Tak de kelemahan pun, suka je...

8. Kalau diberi pilihan anda nak tak kenal dengan saya?
~Mesti la nak kenal...tengok orangnye comel je...

9. Blog ni ada potensi tak untuk orang kenal?
~Ade kot, tengok ramai je pengunjung, dah ramai orang kenal tu...

10. Patut tak saya berhenti je buat blog?
~Tak patut la, perlu teruskan...

11. Penat tak jawab soalan saya ni?
~Boleh tahan gak penatnye..hehe..;)



11 Soalan dari msred:


1. Perkataan atau ayat yang sering anda gunakan?
~ermm...tak pasti la...maybe perkataan 'kot' hehe...
2. Anda jenis left brain atau right brain?
~left brain, suka nombor, logik, sistematik, tak suka melukis, warna warni, tak kreatif.
3. Adakah anda seorang yang setia?
~Ye, setia pada pilihan hati, couple hampir 7 tahun, then kawin ngan orang yg same..
4. Describe yourself in 3 words?
~Pendiam, Sensitif, Simple
5. Coffee? Tea? Or Milo? Which one is you?
~Coffee
6. Apa perkara paling buruk sekiranya pasangan anda lakukan yang boleh buatkan anda terus tinggalkan dia?
~Bunuh aku kot..
7. What is your worst nightmare?
~kena kejar hantu
8. Sehari berapa kali anda gosok gigi?
~2 kali
9. Adakah anda addicted to something? Apa dia?
~ermm..tak de kot...heee..
10. Movie yang paling tak best?
~alamak..tak ingat la..hehe..
11. If you decide to join this tagging game, why?
~to answer your question...boleh tak..?hehe...

11 Soalan untuk mereka yang aku tag:
1. Pandangan anda tentang diri aku setakat yang anda kenal?
2. Blog aku ni best tak?
3. Entry blog aku ni boring tak?
4. Ada cadangan untuk penambahbaikan blog aku?
5. Kenapa anda berblogging?
6. Suka makan kampung2 ke, seafood ke, western?
7. Warna kesukaan?
8. Impian yang nak pastikan tercapai?
9. Suka memasak ke makan kat kedai?
10. Anda mata duitan tak?
11. Siapa orang yang anda kagumi?

11 Orang yang aku nak tag,(jangan marah ye..)
Ok la, selesai sudah...penat nye membalas tag ni...tapi tak pe la kan, orang dah tag tu satu penghargaan la kirenye...>__~
~Wassalam~

11 comments:

Lai Qma said...

wahh..7ta0n kapel n kawen..
kagum lah :)

Rosalia said...

thanks syg :) great to know your answer:)

Miss Purple Ungu said...

nama miss purple pun ada dlm tag ye
tgh guling2 cari idea nk jwb ape ahaksss ;)

fieha said...

hehe..nnti de masa sy jwb tag ni ye..sgt bz ngan assignment skrg :)

Wan Nurul Zur Ain Bt Wan Din said...

opss sory syg..dh putry tak leh nak join lagi huhuh....putry skng bzsikit nie dalam 2,3 ari sory yew dear...

anahwan said...

sy dh buat..:)thnk akak sbb tag..:)

teyhasahaje a.k.a NURUL said...

tenks tag acu syg !

cik fadh said...

kak fadh jwb tag..

Pondok Usang said...

wooo... kene jawab ehh.. hehe... orite...

msredcheesecake said...

bunuh? jauhnya.... tak sampai cam tu la...hhee

thanks layan tag msred...

teratak hati said...

@msred
hehe..x de la smpai camtu..:)