Wednesday, 9 November 2011

menu daging lagi...

Assalamualaikum...

Hari ni dah 13 zulhijah, hari terakhir dapat dengar takbir raya korban. Malam tadi masih menu daging tuk dinner. Sebenarnye tengahari dah makan lauk ikan, tapi malam rasa cam nak makan daging pulak. Tapi bukan aku yang masak ni, encik apis yang masak. Aku pun tak tau la ape namenya masakan ni. Style omputeh la konon ni, dia tengok kat channel AFC.



Rupa dia cam tak menarik pun kan..tapi sedap la jugak. Daging tu potong keping2, letak garam dan lada hitam yang ditumbuk atau blend, pastu goreng atas kuali leper tu, pakai minyak zaitun. Kalau pakai minyak masak biasa lain sikit rasanya. Haa..simple je kan, sekejap je, dah boleh makan. Ni bukan daging korban pun, daging raya la kirenye, dua hari sebelum raya tu diorang jual daging lembu, so amek la daging batang pinang 2-3 kilo simpan untuk sendiri.

Ok la, nak pegi memasak tuk lunch pulak ni...bukan masak daging lagi ye, nak masak ikan keli goreng berlada. Tadi pegi pasar ikan keli je yang ada, ikan lain semua tinggal yang dah tak cantik.

~Wassalam~

8 comments:

Mrs Lurve said...

menarik, nmpk sedap...cmpur dgn blackpepper sauce..mesti sedap!

zahidah seran said...

daging fresh sedap masak simple gini..
terasa manisnya...=))

Rosalia said...

sedapnye. lapar dh rasa.hihi

Miss Purple Ungu said...

nak try la menu ni
nampak best je hehehe :)

teratak hati said...

simple je..tapi sedap..mmg daging fresh..try la ye..:)

IntaNBerliaN said...

msk simple cam ni pun sdap tau.. cicah dgn cili sos sdap jugak nih!.. hihii

msredcheesecake said...

Daging kalu masak ape pun sedap... Bubuh black pepper mmg layan....

NasZ said...

nampak sedap. sedapnya. geram. hehehe.