Tuesday, 22 May 2012

apa kaitan cheesecake dan breast bengkak??

Assalamualaikum...

Seksa sangat menanggung sakit!! Breast bengkak..again?? First time dulu masa dalam pantang, boleh terima la, tak de pengalaman lagi. Lepas tu memang berhati-hati. Tapi entah camane boleh terjadi lagi. Entry sebelum ni ada bagitau birthday encik apis 18 Mei haritu kan. So hari Sabtu, 19 Mei baru dapat potong kek yang aku buat tu. Cuba tengok gambar kek kat bawah tu. Nampak cam pizza tak? Tak de rupe blueberry cheesecake pun kan.


Ok lepas potong tu terus la makan. Ok jugak rasanya. Ada la nak sama ngan cheesecake secret resepi..heheh..abaikan ayat ni ok..Makan sampai 3 potong, sebab masa tu dah tengahari, belum makan tengahari, jadi memang lapar.

Lepas tu susukan si kecik Hakim, dan tidurkan dia dalam buai. Masa tu rasa lain macam je breast sebelah kanan. Pelik gak, sebab Hakim menyusu cam biasa je. Tak lama Hakim bangun tidur, aku susukan dia belah kanan. Masa tu baru perasan breast sangat bengkak. Bila Hakim hisap je, sakit sangat kat nipple. Tapi tahan je, biarkan Hakim menyusu. Lepas tu Hakim tertidur lagi, sebab susukan dia baring, senang la dia tertidur.

Pastu aku rasa cam nak demam. Sakit kepala, breast makin sakit. Bangun makan panadol. Masa tu rasa kaki dan tangan kesejukan, menggigil. Kali ni memang teruk sangat kena dari yang first time dulu. Malamnya pergi klinik. Dapat ubat demam, surut bengkak dan antibiotik. Malam tu muntah lagi, sebab tak de selera nak makan, perut dah masuk angin. Encik apis boleh cakap breast bengkak seba aku makan cheesecake. Ada kaitan ke??

Hari Ahad ingat nak berjalan, tak dapat. Sebab bengkak tak surut-surut. Breast sampai merah. Bila pam susunya, kat nipple cam ada susu yang dah bernanah, colour kuning. Doktor cakap jangan bagi baby hisap yang tu. Tapi nak pam memang tak berapa keluar jugak susunya. Bagi Hakim hisap pun dia macam tak berapa nak. Tuam sejuk dah, tuam panas dah, masih tak de perubahan. Breast belah kiri ok je.

Hari Isnin semalam baru la rasa kurang bengkaknya. Baru boleh angkat tangan kanan ni. Kalau tak tangan kanan ni tak boleh nak angkat pun, sakit. Nak dukung Hakim pun sakit. Nak solat pun sakit bila nak sujud. Huuu..hanya Allah yang tahu...

Hari ni baru ada mood nak update. Tadi tengok email, dapat email pasal contest Sunan Musafir yang aku join haritu. Kecewa tak dapat menang hadiah buku novel edisi kulit keras tu. Tapi ok la dapat hadiah saguhati. Thanks ye Sue. 

Nak buat entry pasal Cameron Highland pun tak sempat lagi. Ada cenderamata tau dari CH untuk korang. Nantikan entrynya ye...^^

wassalam^^

3 comments:

Masz Sidek said...

nampak sedap kek tu... mesti rasa kepuasan sbb buat sendiri... :)

Yumida said...

bt sendirik ker? nampak mabeles! sure encik suami hepi sakan bila wife kesygn bt kek special utk nya....

IntaNBerliaN said...

breast bgkak mmg sakit... sy dh byk kali alami nya... adehhhh