Saturday, 19 May 2012

Lamanya bercuti..korang rindu kat Hakim tak??^^

Assalamualaikum...

Lamanya bercuti dari dunia blog ni..hehe..Pagi ahad lepas bertolak balik kampung di Kuala Lipis, Pahang. Pukul 10 pagi dari Bandar Tenggara, Johor, Pukul 2 petang sampai Serdang, jumpa adik ipar dulu, tengok kereta dia yang rosak. Pastu makan kat Bangi, bergerak semula pukul 4 petang. Sampai ke destinasi pukul 7 malam. Penat sangat. Tu la cabarannya kawen lagi orang jauh-jauh.


lambatnya nak sampai kampung..tidur dulu la..

Hari Isnin pulak pergi naik Cameron Highland. Dekat je dari kampung aku. Ikut Koyan, lalu kampung orang asli. Sejam sampai, tapi baru sampai Batam, dah rasa sejuk sikit la. Setengah jam lagi sampai Tanah Rata. Berenti makan tengahari. Then naik lagi ke Brinchang. Nanti la aku story lebih lagi pasal Cameron Highland ni. Layan gambar ni sekeping dulu.


ladang teh
Masa balik kampung tu ada bawa kad check up klinik Hakim. Tapi tak pergi pun klinik desa kat kampung tu. Sebab pikir tak duk lama sangat pun kat kampung. Hari rabu dah balik Johor. Jadi hari khamis pergi klinik kesihatan. Ada peningkatan sikit. Kalau bulan lepas berat Hakim naik 100 g je, bulan ni naik 500 g. Jadi berat dia 5 bulan 5.52kg. Tapi kat graf masih atas line kuning tu. Kena inject untuk 5 bulan. Biasa la, mesti menjerit si kecik tu, sekejap je, pastu terus dia tidur.

Semalam birthday my hubby a.k.a encik apis. 18 Mei. Dah niat nak buat kek. Cam tahun lepas aku buat kek coklat. Tahun ni konon-konon nak buat blueberry cheesecake. Pagi semalam pegi beli barang-barangnya. Petang semalam buat bersama adik ipar. Dua-dua memang tak pernah buat kek. Lagi-lagi cheesecake. Bantai je la ikut resepi. Tak berapa nak jadi la sebab ovennya pakai yang bulat tu stail lama tu. Ikut resepi tu ada darjah celcius dan minitnya. Tapi oven tu mana la boleh set darjah celcius nya.

Plannya malam nak potong kek tu. Tapi kena pulak malam tadi sibuk. Ada orang sewa kanopi, so malam tu kena pasang alas meja dan skirting. Balik tu kena melapah lembu pulak. Lembunya terpaksa disembelih sebab dah sakit. Sebelum lembu tu mati sia-sia je, baik la sembelih dulu kan. Lagipun kesian nak biarkan dia menderita sakit. Hari ni la baru dapat potong kek. Entah apa la rasanya kek tu. Dan hadiahnya, walaupun dah sedia lama, pun masih belum bagi sebab sibuk sangat semalam. Nanti dah potong kek (yang huduh tu) boleh tunjuk gambar kat korang..^^


wassalam^^

8 comments:

IntaNBerliaN said...

patut lama xnmpk hakeem.. upenye berjalan sakan yer..hihii

IntaNBerliaN said...

opsttt... silap eja.. hakim.. :-)

ieda said...

oooooooooo hakim ke CH yee ..
seronoknyeee ;))

Cik Yatt said...

smangatnye muke die...

msredcheesecake said...

geram kat pipi hakim... rasa nak geget2... sonok dia jejalan....

Pondok Usang said...

makin bolatt... dapat cubit2 pipi dia tuuu.... Selamat Menyambut Bulan Rejab... =)

mamavogue said...

gaye tido tu dah same ngan abg Hakim ni. Mulut mesti ade gaya isap nen :D

Yumida said...

comelnye si hakim ni...cam mocubit2 jer pipi tembam lg gebu tu....