Thursday, 5 July 2012

Entry Iklan^^Long Sleeve Lycra Maxi Dress

Assalamualaikum...

Salam Nisfu Syaaban semua..Hari ni dah 15 Syaaban. Tak lama dah nak masuk Ramadhan. Dah lama tak buat puasa sunat. Hari ni nak kuatkan iman untuk puasa sunat. Hehe..macam susah sangat je nak puasa. Ramadhan tahun lepas aku pregnant, masa tu 5-6 bulan. Dapat puasa penuh. Nikmat rasanya dapat puasa penuh.

Biasa dulu-dulu kalau ada tinggal puasa, mesti ganti terus dalam bulan Syawal, buat sekali puasa sunat enam. Tapi tahun lepas tak buat puasa sunat enam. Dah lepas bersalin, sampai sekarang belum pernah puasa sunat. Tu yang semalam pikir-pikir nak puasa sunat hari ni. Nak try rasa, camana puasa dalam keadaan menyusukan anak ni.

Orang kata kalau menyusukan anak memang ibu mudah rasa lapar. Memang pun aku selalu je rasa lapar walaupun baru je makan. Tapi camane pun kena hadapi jugak Ramadhan nanti kan. Lagi satu aku memang belum period lagi. Sebab menyusukan anak memang lambat datang period kan. So, insyaAllah Ramadhan tahun ni pun dapat puasa penuh.

Line tak berapa ok kan sekarang ni. Sebab cuaca sekarang, tiap-tiap hari hujan kalau kat sini. Tak hujan pun awan gelap je..mendung sepanjang hari.

Hari ni nak buat iklan lagi. Jom shopping maxi dress di Anggun Solehah Shop. Ada empat pilihan warna. Nak tengok warna lain just click link tu ye.


Lycra Long Maxi Dress
RM65.00
Material : Lycra
Size : Free Size (Can fit S to XL size)
Ukuran :
Bahu : 15~17inch
Dada : 20~22inch
Pinggang : 18~22inch
Punggung : 22~25inch
Labuh : 56inch




wassalam^^

16 comments:

wan nurul hezrina said...

lawalah baju2=)nurulpun 60hari taw tinggal puasa.sbb masatuh berpanang bulan puasa.2kali berpantang time puasa.la nie menyusukan baby dah ganti tinggal 25hari.harinie puasalagi.tapi puasa ganti bukan sunat

Wanieys said...

lawanya tingin nak pakai tp xtau sesuai x dgn wani hihi...a'a wani dulu pun lambat gak dtg peyed sbb nyusu qalief....hari ni pun puasa sunat juga :-)

~eMma InsYiraH~ said...

Cantik, tapi sayang nye kalo beli msti kena potong jubah tu, sy ni rendah je org nye :(

Citarasa Rinduan said...

assalamualikum...

ayu singgah dr blog kak zakie, kebetulan terbaca komen salina ttg sakan dibuka di bandar tenggara..

hehehe..
kita dekat..

insyallah.. ayu bkenan sangat dgn dress nie.. ayu terjah blog 1 lagi ya

Masz Sidek said...

rindu rasanya nak puasa penuh... :)

eita said...

lawanyer..
tapi kita ni jenis rendah tak comel langsung nak pakai...

ieda said...

cantiknyaaa
wanita tombam macam akk x sesuai kuut ekkeke ;)

~~su manje~~~ said...

salam sis..
Thanks sudi follow....

izz iizza said...

cantik..

Che Rosliza Che mat said...

comelnya dress nie...tapi labuh tak sesuai untuk cik rose cute

keli menari said...

Selamat bertemu Ramadhan !

izan mama mia said...

saya suka dress camni..yelah setelah berhenti susukan anak..hehheh

nik rosmawati said...

lawanya maxi dress biru tu.

nuyui a.k.a miss YUI said...

cntikla..yui ada jubah cmni tp xselesa nak pakai..huhu.

msredcheesecake said...

cantik suka sgt... tapi lycra ni akan ikut bentuk bdn kan? msred ni by spare tyre, hheee....free zise plak tu... muat ke tak muat ni, sbb cam bekenan...

IntaNBerliaN said...

seronoklah kalu dpat pose penuh thn ni kan... dh xperlu nak ganti2 lg.. :-)