Thursday, 12 July 2012

External hard disk 500Gb ~ jom sumbat!!!

Assalamualaikum...

Dapat pun beli external hard disk ni. Kirim kat adik ipar kebetulan ke KL last week. 500 Gb tu..banyak kot..korang ade??? Hehe..

Beli ni sebab nak sumbat gambar-gambar dalam laptop tu yg dah melambak-lambak. Local disk D dah color merah menandakan space dah hampir penuh. Patut la laptop ni lembab je. Nak buat ape-ape pun semua lambat.

Tu yang tengah buat operasi menyumbat segala gambar-gambar,movie,dan sebagainya dari laptop tu ke external hard disk baru tu.

Tapi kan dah banyak space dikurangkan dalam laptop tu, aku masih rasa laptop tu lambat gak. Bile online lagi lah lambat. Last-last nak laju pergi online kat pc adik ipar jugak.

Entah ape masalah laptop ni. Mungkin kaspersky tu efect jugak kot. Korang ada pakai internet security ape? Aku pakai internet security kaspersky. Sebab dulu pernah kena virus dari internet sampai kena format balik laptopnya. Kaspersky tu cam berat jugak la, lembab jadinya laptop tu.


Oh ya..pasal hambar WW semalam. Biasa memang tidurkan Hakim dalam buai time nak masak lunch. Masa tu dah nak siap masak, dengar suara dia, dah bangun la tu. Pergi kat dia tengok-tengok dah macam tu dah gayanya. Aku pulak memang tengah pegang hp,terus la snap gambar dia. Pastu baru angkat Hakim. Sekarang kalau Hakim tidur dalam buai kain buai tu ditarik keatas sangkut kat besi tu. Kirenya tutup la Hakim sepenuhnya dengan kain tu macam kelambu. Cam gambar kat atas tu.


Wassalam^^


Published with Blogger-droid v2.0.4

23 comments:

Sue Echan said...

sy nak beli hard disk ni pon x tbeli.. nk harapkan thumb drive mmg x muat nk sumbat mcm2 gambr...

IntaNBerliaN said...

byk tu 500gb.. puas guna lps ni.. byk blh sumbat:-)

teratak hati said...

Lupa nak habaq..harga external hard disk tu rm199 ye..^^

Cik Awin said...

wow! RM 199 je? murahnya? beli kat law yat ke ?

nuyui a.k.a miss YUI said...

dah ada..tp penuh gak..cmne tu? hahah.

teratak hati said...

yup..beli kat low yat..^^
Yui,penuh jgk??tk tau la nk jawab..hee

Mrs Lurve said...

uii..bestnya, smpai 5ooG tue, nak beli..tp xbeli2 ag pun sbb xtau nak beli brand apa. sy pakai avirus AVIRA, ok sgt..dh lama pakai,

~Sweet Honesty~ said...

berapa erk hrga external hd tu?

Nurul Husna Mohd Hassan said...

kena beli jugak ni. laptop saya dah takde space nak isi gambar. hehe

Arina Shamsul said...

wah..seksis nya tido..hihihi..

saya baru plan nak format semula laptop ni dear..lembab cam siput juga dah..hehehe.

Wanieys said...

500gb banyak tuh....lepas ni boleh sumbat banyak2 lah hihi

cikeyrah said...

banyaknye 500 gb, boleh sumbat movie hehee

izan mama mia said...

owh..199 reganya...saya pun dok bercadang nak beli gak tp tak beli2 lagi...

Che Rosliza Che mat said...

memang besar kalau 500gb...banyak boleh upload movie....

Cik Anis said...

wah! bestnye...

eita said...

ita pun guna yang 500bn jugak..
sebab tak tahu nak letak mana gambo yang ambik banyak2..

msredcheesecake said...

msti byk movies ni.... bes la bawak opis...hheee...

nanti kalau msred nk order dress tu msred pm yea.... raya nanti tak naik rege kan? hhee

are_lin@yu said...

wahhh senangkan dah ada external..tp kna jga btl2 kna virus abs semua..hhuhu

sis jo lah join first segmen ayu ;-)

ieda said...

besar tuuu 500 banyak tuu
kalau prob macam tuu dikk bawak kedai aje .. memandai kang takut jadi lain lak kan ;)

Hasrina said...

yer rasa kena tukar anti virus tu

Nurlyla said...

nak beli harddisk, tapi belum ada duit.. hehe.. guna android gak ke? sama lah :)

nik rosmawati said...

nak beli jugak hard disk tapi tak terbeli pun.sayang la kalau gambar2 lama hilang kan.hehe

izz iizza said...

kalu baby girl pakai subang bahayakan bagi tidur buai camni..teringat dulu anak sendiri..sampai berdarah telinga..