Saturday, 21 July 2012

Ramadhan yang dirindui..

Assalamualaikum...


Salam Ramadhan buat semua rakan blogger dan pembaca blog teratak hati. Hari ni 1 Ramadhan 1433H. Bangun sahur tak tadi?? Mesti la bangun kan. Semangat satu Ramadhan. Kalau dulu masa study, duduk kolej atau rumah sewa, awal2 Ramadhan tu semangat lagi nak bangun sahur, tapi bile dah masuk pertengahan hingga ke akhir Ramadhan dah mula la malas nak bangun sahur kan. Bangun sahur pun dapat pahala tau, rugi la lepaskan peluang untuk menambah pahala di bulan mulia ni.

Teringat masa Ramadhan tahun lepas. Masa tu aku baru je ada blog ni. Ni la entry kedua aku >
http://suterasyifa.blogspot.com/2011/07/ramadhan-1432h.html. Jom baca kalau berani^^

Ramadhan tahun lepas aku pregnantkan Hakim, masa tu 5-6 bulan. Dapat puasa penuh. Terawih pun dapat pergi cuma ada la tinggal beberapa hari. Tahun ni, InsyaAllah dapat puasa penuh lagi. Tapi korang ada cadangan tak camane kalau aku nak g terawih? Hakim camane?

Ok la dah tak yah cakap banyak, nanti haus pulak cakap banyak-banyak..eh..eh.. cakap ke? Taip je pun..hehehh..Sebenarnya aku dah rasa kering tekak ni sebab menidurkan Hakim tadi. Time dia susah sikit nak tidur camtu la. Nak kena nyanyikan 'La Ilaha IllAllah' lama-lama, mana tak kering tekak kan. Tapi tak de la minum air. Puasa tetap puasa tau.


Belum join GA ni?
Klik banner ye^^

wassalam^^

20 comments:

Pondok Usang said...

Salam Ramadhan dan selamat berpuasa sahabat... =)

izan mama mia said...

selamat berpuasa...kita tarawih kat rumah jer...ada anak ni, bw g surau nnt ganggu org lain pulak...anak tgk lasak sekarang.

izz iizza said...

selamat berpuasa..:)

Hanis MY said...

selamat menunaikan ibadah puasa, ramadhan kareem...

eita said...

selamat berpuasa walaupun dah 2 hari puasa...

Yumida said...

alhamdulillah..even sis preg tp dpt puasa penuh..moga hakim jd anak yg baik bila besar nanti..juga berjaya lam studynya..
salam ramadhan sis teratak hati :)

Kancil 8349 said...

salam ramadhan

BERT said...

ehhe selamat berpuasa sis.. tahun ni saya plak peknen.. nak merasa pulak lah puasa penuh hehehe

Masz Sidek said...

memang seronok bila dengar org lain dpt puasa penuh...

pasal tawarih tu sy tak tahu nak komen macam mana...tak de pengalaman lagi...
memang ada tengok org bawa anak bersama2 tawarih... macam2 ragam budak2...
ada yg senang nak diuruskan, dia ikut jer apa mak ayah dia buat... dan ada jugak budak2 tak tahan... mungkin org ramai... jadi dia tak selesa...

msredcheesecake said...

sy terawih kat rumah je, itupun takut tak penuh... ada budak kecik ni langkah pun pendek sikit... takpe, bykkan amalan tengah malam...

maszull said...

assalamualaikum salina...moga ada jln nyer nanti...:)

IntaNBerliaN said...

selamat berpuasa :-)

Sally Yatiey said...

Salam Ramadhan :D

Mishter Izwän said...

selamat berpuasa utk hari yang ke-5

Wanieys said...

salam ramadhan utk kak dan family :))

Cik Yatt said...

selamat berpuasa :)

Nurlyla said...

esok sahur ape?

Nurul Husna Mohd Hassan said...

salam 6 ramadhan :)

Nadia Elena said...

salam sis, moga tabah menghadapi apa jua rintangan di bulan puasa ni..

ramadhan kareem..:)

9n0L4 said...

arini dah pun 14 ramadhan. cepat betul masa berlalu kan. ;)